Onderwijs


Op deze pagina presenteren wij hulp- en leermiddelen waarbij de nadruk vooral op het leren ligt. Wij zijn er ons van bewust dat bij een aantal voorwerpen indeling in een andere rubriek ook goed te verdedigen is. In de rubrieken reliëfwerk, lezen, schrijven en rekenen hebben we veel materiaal opgenomen waarvan plaatsing in deze rubriek goed verdedigbaar zou zijn geweest.
De huidige presentatie is een zeer bescheiden begin.

Muziekles


Tot de collectie behoort een houten bord waarop een voelbare notenbalk is aangebracht. Hiermee kan voor blinden aanschouwelijk worden gemaakt hoe aanzienlijk de notatie van bladmuziek door zienden verschilt van die voor blinden (in braille).

Afbeelding van een houten bord met houten richels

Klik hier om de afbeelding in een grotere uitvoering te zienBrailleletters maken


Op onderstaande afbeeldingen zijn twee houten blokken met pinnen en een sleutelhanger te zien. Aan de metalen sleutelhanger hangt een kunststoffen voorwerp om te gebruiken bij voorlichting over braille.
Deze voorwerpen bieden de mogelijkheid brailletekens te maken.

Afbeelding van een houten blok met zes pinnen met koppen Afbeelding van een kleiner houten blok met de letter u-trema Afbeelding van een sleutelhanger als braillevoorlichtingsmateriaal Afbeelding van de sleutelhanger op weg naar een andere letter

Klik hier om de afbeeldingen in een grotere uitvoering te zien
naar de beginpagina van hulp- en leermiddelen
naar de beginpagina van de collectie van lectuur
naar de beginpagina van interviews
naar de beginpagina van de website