Afbeelding van een gebonden brailleboek Afbeelding van dit boek, aanblik op de onderkant van het binnenwerk Afbeelding van dit boek, aanblik op een bladzijde, zichtbare interlinie Afbeelding van dit wegwerpboek, opengeslagen Afbeelding van een verzendtas voor brailleboekenHet hierboven getoonde gebonden brailleboek draagt de titel "Bismarck". Het is geschreven door dr. J.W. Oerlemans. Het boek is voorzien van een lint. In welk jaar het boek is geproduceerd, is niet bekend. Het oorspronkelijke zwartschriftboek is in 1972 uitgegeven.
Het boek is met de hand gebrailleerd en wel met een dubbelzijdige priklei. De ruimte tussen de opeenvolgende tekstregels is de keerzijde van de tekstregels aan de andere kant van het vel papier. Het moet een van de laatste op deze wijze gebrailleerde boeken zijn, omdat de brailleschrijfmachine in die tijd al volop voor de productie van boeken werd gebruikt. Het was een dun boek; het bestond slechts uit die ene band.

Het getoonde wegwerpboek is bandje 3 van de 17 bandjes waaruit dit boek van Emile Zola bestaat. De titel is "Het dierlijke in de mens".
Bismarck behoort tot onze collectie; Het dierlijke in de mens niet.terug naar de vorige pagina