Notulen van de ledenvergadering van Afdeling Leiden e.o. de dato 20 april 1969


Om 2 uur opent de voorzitter de vergadering en verwelkomt de heer Hilz uit Rotterdam die vanuit het hoofdbestuur bij ons is. Hij begroet ook zuster Nibbeke die voor het eerst een ledenvergadering bezoekt. Ook een lid van het bestuur van Blindenzorg is aanwezig.
In een aansluitende toespraak geeft voorzitter een overzicht van het werk van pater Bots in Kenia. Onze giften worden besteed aan het bouwen van scholen en een drukkerij waar vele blinden werk kunnen vinden. Ook besteedt hij aandacht aan het 50jarig bestaan van de bond, dit zal in Amsterdam gevierd worden.
Uit de presentielijst bleek dat er 22 leden aanwezig zijn. De notulen werden goedgekeurd. Dit gold ook voor het jaarverslag. Hierna geeft de penningmeester zijn financieel overzicht, er is een klein batig saldo, dus mogen we niet klagen in een tijd waarin alles duurder wordt.
Bij de bestuursverkiezing ontstaan geen wijzigingen, alle bestuursleden behouden hun functie.
Hierna ontstaat een discussie omtrent onze geestelijk adviseur. Deze heeft ons verlaten in verband met zijn pastoorsbenoeming in Delft. De vraagt rijst of het nog zin heeft in deze tijd om een eigen geestelijk adviseur te hebben. Uit de gehouden stemming blijkt dat 12 leden voor een geestelijk adviseur zijn en 8 tegen. Besloten wordt naar een nieuwe adviseur uit te zien.
Verder zij nog vermeld dat na enig zoeken de heer Montanus benoemd werd tot lid van de kascontrolecommisie. Aftredend was de heer Van Veen. Deze was niet herkiesbaar.
Op verzoek van de voorzitter geeft de heer Van Veen een objectieve verklaring van zijn bezoek aan de ledenvergadering in Den Haag. Spreker hoopt in de toekomst dat we bepaalde aktiviteiten samen kunnen voegen zodat de desbetreffende spreker niet voor een lege zaal komt te staan. Ten slotte dankt spreker het bestuur voor het vele werk dat zij verzetten om een vergadering mogelijk te maken.
Tevens begroeten we nog drie nieuwe leden: mevr. Nedersticht, mevrouw Vergeer en de heer Rijsdam.
Voor de rondvraag melden zich drie personen. Op de vraag van de heer Montanus zal een nader ondezoek worden ingesteld. Hierna spreekt onze gast de heer Hilz het slotwoord. In zijn betoog zegt hij dat er in elke vergadering wel eens moeilijkheden rijzen doch deze zijn om op te lossen. Hij hoopt dat het bestuur op goede voet met elkaar zal blijven samenwerken en dan zal ze zeker goede resultaten bereiken.
Hierna sluit voorzitter circa vijf uur deze soms wat rumoerige vergadering.

(Overgeschreven door Klarinne Labooy-Koole.)



terug naar de beginpagina van Afdeling Leiden En Omstreken